Gränslöst skapande med unika affischer

Affischer har funnits ända sedan 150 år tillbaka i tiden. På den tiden var affischer något som sattes upp mer ute i samhället för att berätta något eller marknadsföra. Även om affischer idag fortfarande kan sättas upp för både marknadsföring och kampanjer ute i samhället, ser man även affischer i hemmet med konsttryck, foton i 3D eller med budskapstexter.

Affischer av känd konst eller fotokonst

Tack vare den moderna tekniken, kan man idag printa ut exakta kopior av kända konstverk på affischer. Man kan ha allt från en Rembrandt inramad på väggen till en bild av till exempel Edvard Munchs ”Skriet”. Konst är ett vitt och brett begrepp och en affisch kan även bestå av tryck med konstnärlig fotokonst som passar på företagets väggar, eller i det privata hemmet. Fotokonst kan vara en kreativ blandning av foto och konstnärliga uttryck som speglar en känsla, eller som ska förmedla ett budskap till åskådaren. Vill man mixa både foto och konst på affischer, finns det smarta tips hur man skapar en tavelvägg för ett snyggt helhetsintryck. Att få tag på fotokonst i affischformat är lätt idag med en stor marknad och urval. Många tryckeriföretag kan erbjuda affischbilder efter kundernas önskemål, eller att de har ett stort utbud att välja på. Fördelen med att beställa kundanpassade affischer, är att man även kan få ett stort urval av affischstorlekar. Ska man måttbeställa en riktigt stor affisch kan det kosta en del, men det blir en unik detalj i hemmet som ingen annan kanske har. Om man har ont om pengar och behöver låna till unika eller stora affischer, kan man använda sig av smarta Lånakuten.com där man smidigt kan välja vilket låneföretag man vill ha.

3D-affischer – en verklighetstrogen upplevelse

Idag har man kommit så långt i tryck och teknik, att man kan skapa affischer som ger upplevelsen av ett annat rum, natur, eller en plats i 3D-format. Ska man inreda med affischer, är det bra att matcha affischer med väggarna både i stil och färg. Många av trycken består av vackra platser på jorden, futuristiska platser, eller där man har en bild av ett öppet fönster mot en exotisk strand. Man kan även skapa bilder där det ser ut som man slagit hål på väggen och bakom skymtar ett oändligt kosmos med planeter, galaxer och stjärnor. För att uppnå denna effekt av ett fönster till en annan värld, brukar det vara en stor fördel om affischen är relativt stor. Ju större 3D-bild desto bättre och mer realistisk effekt får man. På hemsidor som till exempel Ebay, kan man hitta många olika typer av så kallade 3D-posters som kan förändra intrycket av ett rum. Många andra hemsidor även i Sverige, har stora utbud av unika 3D-affischer med känslan av att man har öppnat ett fönster till en annan värld. Det finns ingen gräns för hur man kan inreda med affischer och skapa en unik prägel på hemmet eller lokalen!