Matcha affischer och konst med väggarna

Det kan ibland vara svårt att inreda ett rum eller en hel bostad och få till ett bra resultat. Allt från konst till möbler ska matcha för att ge rummet ett harmoniskt resultat. Hur dina väggar ser ut spelar en avgörande roll i vad du kan sätta på väggarna, ha för möbler eller välja för konst. Om du vill ha hjälp med att fixa dina väggar så att de matchar dina möbler, konst och affischer kan du ta hjälp av ett måleri som kan göra magi med dina väggar.

 

Matcha konst med väggfärgen eller tapeterna

För att få din konst att passa in utan någon större eftertanke bör du ha ljusa nyanser på väggarna. Då kommer med största sannolikhet dina affischer och konstverk matcha väggen. Om dina väggar pryds av färgglada mönstrade tapeter eller en mer färgglad färg måste du tänka till lite extra. Försök då att matcha nyanserna i affischerna eller i dina konstverk med färgen på väggen. Du kan även försöka matcha konsten med möblerna och övrig inredning för att få ett harmoniskt resultat. När du renoverar och vill göra om i ett rum ska du tänka på att välja tapet eller väggfärg efter dina möbler. Det är mycket billigare att tapetsera eller måla om istället för att köpa nya möbler.

Undvik övermatchning

Men när du ska matcha färger och saker i ett rum ska du tänka på att inte matcha för mycket. Övermatchning är en av de största inredningsmissarna människor gör. Lösningen på detta är att bestämma en specifik färgskala för rummet som får bli basen och sedan bryter du av den färgen med andra färger och strukturer för att ge rummet en bra dynamik. Tänk på att det tar tid att ge ett rum sin karaktär. Du kan hjälpa rummet på traven genom att inreda med personliga saker som till exempel konst.

Tänk på höjden när du hänger upp konst

Att hänga upp din konst är mycket svårare än du kan tro. Förutom att de ska passa ihop med väggen och möblerna ska du tänka på att inte hänga tavlorna för högt. Konst och affischer är till för att beundra och därför ska du ha som tumregel att mitten på tavlan ska vara i ögonhöjd om du tittar på konstverket när du står upp. Det ger en bra helhetskänsla. Är det ett konstverk som du tittar på när du sitter ner bör tavlans centrum vara längre ner. Att ha konst på väggarna är det där lilla extra som kommer få det att kännas som ditt hem. Men tänk på att bara välja konst som du verkligen gillar och trivs med för att kunna skapa ditt drömhem.

Hitta konst till ditt hem

Om du inte riktigt vet vilken typ av stil du har och vilken typ av konst du gillar kan du börja följa olika konstnärer på sociala medier och skapa olika moodboards för att börja lokalisera din stil. Gå på din magkänsla när det kommer till konst. Om känslan är bra har du hittat något du gillar.