Så flyttar du enklast som konstälskare

Du ska flytta och har många fina saker som du är rädd om. Möbler, serviser, tavlor, hantverk, antika vaser och snygga retrostolar från sextiotalet. Du vill inte att det ska hända någonting med dina prylar medan du flyttar. Så här flyttar du på absolut säkraste sätt, så att dina saker inte blir repade eller går sönder.

 

Överlåt flytten till proffsen

Det absolut enklaste sättet att flytta på är naturligtvis genom att överlåta hela flytten till proffsen. Förutom att de är ansvariga för att ingenting går sönder, så har de verktygen och kunskapen om hur man flyttar på bästa sätt. På bästa sätt paketerar de din fina vas från 1700-talet, tavlan som det tog dig flera månader att skapa och hela skivsamlingen från 70-talet som du mödosamt har köpt in på en massa loppisar. Du behöver inte kånka och bära på möbler eller få ihop ett gäng som kan hjälpa dig med pianot. Istället kan du ta en kopp kaffe, njuta, och sedan bara flytta in i din nya bostad. Oavsett var du bor i landet kan du anlita qleano.se för flytthjälp och flyttstädning. Du får en kostnadsfri offert inom 1 minut.

Gå igenom dina saker

Innan du flyttar kan det vara klokt att du går igenom dina saker. Fråga dig vad du vill ha kvar och vad du ska sälja, slänga eller ge bort. En flytt är ett bra tillfälle att gå igenom all konst du har på väggarna. Verkligen fråga dig vad du fortfarande gillar och vad som bara råka sitta uppe på väggen.

Planera konsten i ditt nya hem

När du går igenom dina saker kan du också börja planera för ditt nya hem. De flesta av oss har vissa konstverk som vi bara älskar. Det kan vara en dyrare tavla, en poster eller en enkel skiss som en kompis gjorde på en servett och som du har ramat in. För att skapa ett skönt hem är det smart att tänka igenom vilken känsla du vill ha i de olika rummen. Så att du sedan kan sätta upp affischer och tavlor på väggarna som ger rätt atmosfär. Det är också lättare att skapa en helhet om du planerar inredningen innan du flyttar in. När vi väl flyttar känns som ofta som ett kaos. Lådor som ska packas upp och det enda vi vill är att bli klara. Genom att planera både möbler och konst, så vet du ungefär var en fin vas, retroplanschen och ditt konstnärsmaterial ska vara.