Att tänka på vid inredning med affischer/konst

Att skapa sitt hem, vare sig det gäller bygga hus, renovera eller endast inredning, kräver ofta en hel del planering. Vissa delar är väldigt krångliga, speciellt om du saknar kunskap och erfarenhet, medan andra delar kan var väldigt lätta. Inredningen är för många det roligaste steget eftersom det är vad som kommer omvandla ett hus till ett hem.

Ibland kan det dock vara svårt att veta var du ska börja någonstans. Om du ska bygga eller renovera kan det vara bra att du anlitar professionella. Exempelvis om du vill fixa taket kan Villatakspecialisten hjälpa dig. När bygget/renoveringen och målningen är färdig kan du börja med inredningen. Ett tips är att börja med att placera ut möblerna. När dessa är utplacerade och du känner dig nöjd kan du börja tänka mer på dekorationen, som tavlor, posters och liknande.

Matcha konsten med resten av inredningen

Trots att många vill att tavlorna som hängs upp ska sticka ut lite från resten av inredningen är det fortfarande viktigt att den passar in. Om du inreder i färgglada färger kan det vara smart att välja konst som är lite enklare. Ifall du endast väljer starka färger kommer det många gånger se knasigt ut. Vill du istället ha en inredning som är enkel och stilren kan det vara bra att även välja affischer som är enklare. Du kan välja enklare bilder med några trevliga färger. Om hela inredningen går i vita nyanser blir det fint ifall konsten har en annan färg.

Tänk unikt

De flesta som hänger upp tavlor/affischer och liknande för det på liknande sätt. Antingen ett par bredvid varandra, som en tavelvägg eller ett antal mindre i en rad. Men om du vill att din konst ska vara mer unik måste du tänka lite utanför boxen. Varför inte låta bilderna sträcka sig runt ett hörn? Om du har vita väggar blir det väldigt fint ifall du har några enklare bilder som sträcker sig från halva väggen och runt hörnet till en annan vägg. Tänk dock på att mäta ordentligt så alla hänger i samma höjd. Skulle bilderna hänga högre på en vägg och sedan lägre på väggen runt hörnet kan det se lite för ojämnt ut. Ett tips är att hänga upp tavlorna/affischerna utan spik för att lättare kunna ändra positionen på dem.