Låt dina väggar berätta din historia

När du ska inreda ditt hem så tänk på att låta väggarna tala. Om du har en personlig mix av tavlor, affischer och några konstföremål kommer väggarna kunna berätta din historia. Var inte heller rädd för att sätta tavlor och affischer på en mönstrad tapet, om du får till det på ett bra sätt kommer det bli ett fantastiskt resultat. Det har varit populärt att tapetsera en fondvägg men allt fler vågar nu tapetsera hela rum med mönstrade tapeter. Mönstrade tapeter ger en ombonad känsla och kan ge en riktig wow-känsla när någon går in i rummet. När du ska hänga upp affischer och andra motiv på mönstrade tapeter är ett tips att tänka på att plocka in ett par färger ur tapeten i det du hänger upp. Det är viktigt att riktigt tänka igenom vad du hänger upp när du har en mönstrad tapet, eftersom en mönstrad tapet är ett konstverk i sig och om du inte strukturerar inredningen på väggen kan det bli ett väldigt rörigt intryck av allt.

Tips när du ska hänga upp affischer och tavlor

Ett tips när du ska hänga upp dina motiv är att det är bra att ha ett tema. Det kan vara till exempel marina motiv och att då hänga upp reseminnen, fotografier och litografier som har något med det marina att göra. Vill du skapa ett lugn ska du fokusera på affischer och tavlor som är svartvita. Du kan göra ett tittvänligt collage på något bra ställe i bostaden. Collaget kan bestå av gamla fotografier, affischer, planscher, speglar och tavlor. En mörk bottenfärg och svartvita bilder ger en helhet som andas harmoni. Tänk på att små utrymmen som mellan två fönster kan vara ett perfekt ställe att hänga upp konst på.

Finns inga speciella regler

Det finns inga regler på hur tavlor och annan konst ska hänga på väggarna. Ett vanligt misstag som många gör är att hänga tavlor för högt. Ska du hänga upp flera tavlor på en vägg kan du utgå från väggens mittpunkt och sedan bygga vidare därifrån.

Previous article

Vad gör en designer?

Next article

Inreda med konst