Lägg ett bra tak på din ateljé

För att kunna skapa bra konst som säljer behöver du en pålitlig ateljé med god arbetsmiljö. Ett stabilt tak där det inte regnar in är en viktig del, och god uppvärmning under vintertid. Som konstnär får du ofta stå många timmar varje dag för att kunna uppnå den nivå du strävar efter, och framställa verk som gör det möjligt för dig att trygga din försörjning.

Med ett tak från https://dmtak.se/ är din konst i trygga händer. Här kan du ta kontakt med ett familjeföretag som har lång erfarenhet av att lägga tak med hög kvalitet. En stor del av deras arbete utförs i deras egen moderna plåtverkstad, där delarna framställs under perfekta förhållanden.

Skapa i din ateljé

Som konstnär har du många uttrycksformer tillgängliga för att låta ditt skapande nå ut till världen. Du har möjlighet att trycka upp dina motiv som affischer eller digitalt på produkter, som tygkassar och muggar. Att prova sig fram i olika grenar är ett bra sätt att utmana och stärka sin kreativitet. Använd dig av lera, sy eller fotografera så kan du utvecklas på flera olika områden samtidigt. Du kan också experimentera med olika medier, som tusch, blyerts, bläck och akrylfärger. Underlaget kan också vara viktigt för att få fram olika uttryck, så prova att måla på segeldukar och tidningspapper exempelvis. Om du vill gå över till att skapa digitalt kan du använda dig av datorn och designa logotyper. Dokumentärer och filmer om kända konstnärer kan ge inspiration till nya uttryck. Förutom att skapa konst till dig själv och ha på väggen eller sälja den vidare kan du ge bort dina tavlor som en uppskattad present. En tavla med motiv som föreställer mottagaren går inte att köpa i en affär och är den väl utförd kan den sparas i familjen i många decennier framöver.

Skapa med barnen

Moderna Museet har en YouTube-serie som visar hur du tillsammans med barnen kan skapa konstverk hemifrån som är inspirerade av konst i museets samling. Du kan göra konstverk av saker som redan finns hemma och avsnitten är riktade till barn mellan fyra och nio år. Här visas verk av konstnärerna Eva Hesse, Pablo Picasso, Siri Derkert och Hilma af Klint.