Konst och inredning

Inredning kan vara både enkelt och klurigt. Om du nyligen har köpt konst men inte riktigt får ihop den med din övriga inredning kan du alltid kika in hos Bemz och se om det finns något snyggt och passande sofföverdrag. Det kan vara en bra idé att matcha färgerna i din konst med möbler eller andra textilier. Att då välja ett nytt sofföverdrag till din IKEA-soffa är perfekt. Du behöver inte köpa en helt ny soffa utan kan på ett enkelt sätt få en röd tråd i rummet.

Det behöver inte vara perfekt från början

Att inreda med konst i hemmet är väldigt bra om du vill ge ett rum en ytterligare dimension. När du ska sätta upp din konst på väggarna är det bra att sätta upp ett konstverk i taget. Du behöver inte heller ha en färdig plan för konsten. Du kan sätta upp två tavlor för att sedan bygga ut det till en tavelvägg om du köper fler konstverk. Det måste inte vara perfekt från början. En bra inredning brukar växa fram successivt. När du inreder med konst ska du tänka på att ha en lekfull attityd, det är nyckeln för att lyckas med inredningen. Sänk också tröskeln, ha inte för höga krav i början.

Tänk utanför boxen

När du ska inreda med konst ska du tänka på att balansera storleken, att exempelvis hänga en mindre tavla bredvid en större. Ett fel många gör är att hänga tavlorna alldeles för högt. Det är också viktigt att tänka på det gyllene snittet. Det finns inte bara konst som du hänger på väggen. Att köpa en skulptur kan vara lika snyggt och passande som en tavla. Du kan se vaser som skulpturer. Du behöver inte ha något i en vas utan den är vacker även när den är tom. Men att variera med blommor i kan vara trevligt. Tavlor behöver du inte heller nödvändigtvis hänga på väggen utan du kan testa att hitta nya platser. Kanske kan du ha en tavla stående på en byrå. Att göra olika stilleben med konstskulpturer är något som kan ge en extra personlig prägel på inredningen. När du köper konst ska du tänka på att bara köpa sådant som faller dig i smaken. Konst behöver heller inte vara dyrt utan det finns alltifrån billig till svindyr konst. Viktigaste att konsten ger dig känslor när du tittar på den.